Valentinsdag 14. februar

Torsdag 14. februar er dagen her. Valentinsdag på norsk, Valentine’s day på engelsk. Dagen for feiring av kjærlighet og romantikk. Dagen kalles også alle hjerters dag. Det er særlig i USA og Vest-Europa dagens markeres, med å kjøpe blomster og gaver til sin kjære.
Av en eler annen grunn er forventningen høyere til at menn kjøper gaver til kvinner. Kort oppsummert: Det er store forventninger knyttet til dagen. Kanskje det er noen du kjenner spesielt godt som forventer å få noe av akkurat deg?


Da er spørsmålet hva du skal kjøpe. Det eldste tipset er røde roser. I følge blomsterspråket betyr røde roser lidenskap og brennende kjærlighet. Kun røde roser kan fort bli litt kjedelig. En bukett med en kombinasjon av roser, andre blomster og det riktige tilbehøret pleier å gi suksess.

Torbjørn Åkesson, tidligere europamester og eier av Interflora-butikken Storgata blomsterhandel i Oslo, uttaler seg til VG-nett (kilde: www.vg.no):

- Før var visse fargekombinasjoner fy. Nå er alt lov. Folk velger blomster etter personlig stil og trender. Kundene spør gjerne hva slags blomster som passer til ulike personlige egenskaper hos personen som blomstene skal gis til, forteller han.

Ta en titt på utvalget på www.interflora.no:

 

 

 

 

 

 

Hvor kommer egentlig skikken med valentinsdag fra:

I følge Store Norske Leksikon (www.snl.no) feires «St. Valentine's Day, også kalt Alle hjerters dag eller Kjærlighetens dag, den 14. februar med gaver, konfekt, anonyme kjærlighetsbrev osv. Skikken, som oppstod på slutten av 1500-tallet, kommer sannsynligvis av den folkelige troen på at fuglene begynner å pare seg på denne dagen. Det er også mulig at det dreier seg om en overlevering av de romerske Lupercalia-festlighetene. Valentinsdag feires i anglo-amerikanske kulturer, i Frankrike og i senere år også i Skandinavia.»

Wikipedia (www.wikipedia.no) har en litt annen forklaring: «Valentinsdagen har blitt feiret i England siden 1600-tallet som hentet ideen fra myten om Den hellige Valentin (Valentinus). Valentin ble fengslet etter at den romerske keiseren Claudius II truet med fengsel og dødsstraff for dem som ikke avsverget seg kristendommen. Valentin ville ikke avsverge sin gud, og ble derfor steinet til døde i 273 e.Kr.. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne holde seg til Gud. Han undertegnet med «… fra din Valentin».»

Uansett – en romantisk bukett til den du er glad i blir aldri feil.
 

Del

På Interflora sin blogg vil Interfloras dyktige dekoratører skrive om hva de jobber med, hva de brenner for og hvordan de har kommet dit de er i dag. Du vil også finne nyttige og inspirerende tips om blomster.  Vi håper du gir oss kommentarer når du finner stoff du har meninger om!

Ukens anbefaling

Bloggurat